Czteroskładnikowa pasta z fasoli

23 marca 2023 Przepisy

Pasty z roślin strączkowych (fasoli lub ciecierzycy czy soczewicy), to świetny sposób na wprowadzenie roślin strączkowych do swojej diety. Są szybkie w przygotowaniu, pyszne i bardzo pożywne.

Ten czteroskładnikowy przepis na pastę z fasoli jest świetny do kanapek i dodatków do warzywnych wrapów.

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli (220g fasoli z zalewy, opłukanej).
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki wegańskiego majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy

Dodatki:

Sól, pieprz i posiekana natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Wymieszać wszystkie składniki oprócz pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki.

  • 14-dniowy wegański plan posiłków + wykład o zdrowym odżywianiu - WERSJA 1 99,00 Wybierz opcje
  • Strategie zwiększania dostępności wapnia, żelaza i innych składników odżywczych w diecie roślinnej - wykład + pdf Produkt w promocji 79,00 ZL 49,00 ZL Dodaj do koszyka
  • Produkt w promocji 99,00 ZL 85,00 ZL Dodaj do koszyka
  • Ebook - 20+1 pomysłów na zdrowe śniadania oparte na roślinach 37,00 Dodaj do koszyka

23 marca 2023 Przepisy