Sałatka z resztek z lodówki

21 lipca 2023 Poradnik dietetyczny

Sałatka z resztek z lodówki

Często mamy w lodówce resztki z różnych posiłków (takie jak fasola, ziemniaki, ciecierzyca i kalafior). Dodaj trochę zielonych warzyw (świeżych lub suszonych), wegański majonez i musztardę, trochę oliwy z oliwek, aby stworzyć danie. To świetny sposób na zapobieganie marnowaniu żywności.

Sałatka jest prosta. Do jej przygotowania użyłam resztek składników z innych posiłków.

  • Fasolka szparagowa
  • Biała fasola gotowana (lub z puszki)
  • Pomidory koktajlowe
  • Oliwki
  • Odrobina wegańskiego majonezu (lub oleju lub awokado)
Zobacz ten post na Instagramie

Co powinienem zjeść, jeśli mam 30 minut między pacjentami, ale nadal muszę przygotować jedzenie? Np. jest to kombinacja składników: - zielona fasolka z innego posiłku, - biała fasola z puszki, - pomidorki koktajlowe, oliwki i odrobina wegańskiego majonezu lub awokado. ? duzofood i #greenwednesday? ??? ?

Iwona dietetyk shared this post. (@iwonakibil_vegetitian) Lis 27, 2019 at 9:56 am PST

Pobierz darmowe materiały

Przykładowy 7-dniowy posiłek roślinny

Źródła żelaza w diecie opartej na roślinach

Źródła wapnia w diecie opartej na roślinach

Źródła kwasów OMEGA3 w diecie roślinnej

Suplementacja - dieta roślinna u dzieci

  • 14-dniowy posiłek wegetariański dla dziecka w wieku 1-3 lat i 4-6 lat
  • Produkt promocyjny - 4-tygodniowa dieta wegańska + wykład na temat równowagi w roślinnym stylu życia
  • 2 e-booki z wegańskimi przepisami: The Way of Legumes, oraz Plant Lunch Promocja Produkt w promocji 178,00 zł 143,00 zł Dodaj do koszyka
  • Co na wegański obiad lub roślinny lunch? 59,00 - 79,00 Wybierz jedną z opcji

21 lipca 2023 Poradnik dietetyczny